elmered.blogg.se

Familjen Elmered i USA

En månad

Kategori: Allmänt

Tiden går fort och nu har vi varit här en månad. Vi har fått våra saker och det känns som om det börjar bli vardag här också.

Att leva i USA är annorlunda på många sätt men enkelt och okomplicerat också. Nedan har jag listat lite saker som inte är som hemma.
  • Djuren, aligatorer, giftiga spindlar och kackerlackor (palmetos) det är vardag här. Är det sötvatten kan det finnas aligatorer. En annan svensk familj hade en hel familj med bruna änkan i sin brevlåda. För kackerlackorna som ibland dyker upp inomhus (speciellt om dörren stått öppen) har vi nu köpt spray.  (null)

    (null)

  • Omklädning, Här i USA byter man inte om hur som helst! Man byter inte ens om på stranden under en handduk. Måste man byta om använder man de omklädningsbås som finns. På gymmet häromdagen insåg jag att samma sak gälden där! Ingen nakenhet ute på damernas. Byta om gör man i ett litet utrymme före varje dusch. Det är ok att komma ur duschen i handduk men då ska underkläderna vara på. 

  • Superlativ, saker är inte good they are great or awesome.

  • Firande, här firar man gärna och stort. Allt från Det är christmas parades till townhall meetings för alla anställda. Man firar även stort om någon gjort något bra. Här har vi svenskar mycket att lära. (null)

(null)

  • Inskolning på förskolan, existerar inte. Här är det carpool som gäller från dag ett. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: